úterý 2. září 2014

Dopis ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi

Vážený pane Němeček!

Chci Vás pochválit za Váš boj proti zákazu kouření v hospodách. I když jste socan, správně chápete, že SOUKROMÁ hospoda je mé SOUKROMÉ vlastnictví a můžu si s ním dělat, co chci, a žádní pitomí antikuřáci mi do toho nemají co kecat. Pověsím-li si na dveře cedulku Vstup na vlastní nebezpečí, můžu Vás klidně zastřelit.

Jestli jste za to něco dostal, nebo ne, to je Vaše věc. Vždyť i politika je přece v první řadě byznys, tak byste byl vůl, kdybyste nevyužil příležitosti. Byznys je to i pro hospody. Ne každý vaří jako Pohlreich, aby si mohl dovolit nekuřáckou restauraci. Navíc všichni vědí, že kouření prospívá státnímu důchodovému účtu i ziskům podnikatelů v oboru pohřebnictví, takže udržuje zaměstnanost a celou ekonomiku nad vodou. Kouřit je vlastenecká povinnost. Kouřením ke svobodě.

Nekouření je nebezpečná věc, která se šíří jako mor. Čím víc se nekouří, tím víc si na to lidi zvykají a chtějí to. S těmi stupidními zákazy v SOUKROMÝCH nemocnicích, SOUKROMÝCH školách a SOUKROMÝCH autobusech musíme jednou provždy skoncovat. Tyhle antikuřácké myšlenky k nám pronikají z ciziny. Jestli to bude pokračovat, musíte vyhlásit stav ohrožení státu a uzavřít hranice.

Jasně, že v dané situaci je třeba slibovat, že to kouření zakážete sám, že pracujete na mnohem krásnějším zákonu, než je ten, který se právě projednává. Sice Vám to nikdo soudný už neuvěří, ale třeba se nějaký ještě pitomější antikuřák chytne.

Na vládě jste neuspěl, tak se koukejte polepšit ve sněmovně. Jestli si to kouření v hospodách neprosadíte, tak jste u mě mrtvej ministr zdravotnictví.

S pozdravem

Tomáš Kindl

Článek byl publikován dne 2. 9. 2014 na webu Dialog IHNED.

Protože argumentace některých odpůrců zákazu kouření dosáhla tak extrémní úrovně, že mnozí čtenáři mohou být na pochybách, zda je to míněno vážně, dodávám, že tento příspěvek je čistě sarkastický, „buransky“ stylizovaný text, jehož účelem je pobavit a ironicky poukázat na neserióznost tabákové propagandy a ministra zdravotnictví. 

Žádné komentáře :

Okomentovat